15876739_127410557762453_4371401195424579584_n

Skriv i sommar! 

Har du tänkt att du ska skriva sedan? Då livet lugnar ner sig eller då rätt stämning infinner sig? Sommaren är en bra tid att skriva den där romanen eller novellen du drömt om. Men även om den lediga tiden finns där, kanske inspirationen och den rätta stämningen uteblir?

Lediga dagar är ett bra tillfälle för research och påfyllnad av inspiration. Research kan vara så mycket mer än att söka fakta på nätet. Passa på att besöka en plats du föreställer dig i din roman eller bara är nyfiken på. Åk till det där stället du så ofta drömt om men inte hunnit med att besöka, upplev platsen med alla sinnen och skapa en personlig känsla. Det hjälper dig när du sedan ska göra en miljöskildring. Du kan också ta reda på hur det verkligen känns att göra vissa saker, som att sova i tält mitt ute i skogen, rida eller gå en guidad tur i ett gammalt slott. Att studera folk, se rörelsemönster, lyssna till röster och låta fantasin skena i väg kan både föda nya karaktärer och göra dem äkta och levande. Nya platser och nya människor kan vara en stor källa till inspiration.

Sedan kan det av naturliga (och lagliga) skäl finnas situationer som du inte kan eller bör uppleva i verkligheten… Men fantasin har inga gränser. Varför inte passa på att besöka den fiktiva världen du själv skapar och se vad den resan skapar för sommarminnen?

Oavsett om du har ett färdigt manus eller om du bara har en första inspirerande tanke är du välkommen att höra av dig till mig på isatext för råd och stöd. Läs mer under flikarna Lektör och Författarcoach

 

Nyhetsarkiv

Länkar

Senaste nyheter