15876739_127410557762453_4371401195424579584_n

Är det dags att utmana sig själv?

Jag får känslan av att tiden går så fort nu, dagarna sammanlänkas till veckor och vi är redan en bra bit in på det nya året. Hur gick det med de där nyårslöftena och målen som skulle sättas upp inför 2017?

Att sätta upp mål, att nå högre och göra något bättre eller att testa något nytt innebär ofta att utmana sig själv. Vi får höra att det är bra, att man ska utmana sig själv för att utvecklas och att vi lär oss nya saker när vi går utanför komfortzonen. Jag håller med, det är något visst med känslan av att ha klarat något man inte trodde att man kunde eller att ha gjort det där som man var så rädd för.

Vad är det då som är tillräckligt utmanande? Vad krävs för att nå det där målet? Det kan naturligtvis vara olika för olika personer och man har dessutom ofta både stora och små målsättningar att jobba mot.

Jag utmanade mig själv då jag tackade ja till att bli fotograferad. Jag tycker om att studera foton och har under hela min uppväxt tittat på mängder av diabilder, diskuterat bildkomposition, slutartid, bländare och ISO med min pappa och jag har fascinerats av hur man kan frysa ett ögonblick och förvandla något till konst.

Jag gillar att ta bilder, men på andra, inte på mig själv. Att stirra in i kameraobjektivet och se naturlig ut… Bara tanken har gjort mig kallsvettig. Men, jag gjorde det! Jag vet, det kan låta fånigt att vara nervös för en sådan sak och jag vet, det gör ju varken ont eller är farligt. Men det är inte det som är grejen. För mig var det att kliva utanför komfortzonen.

Så, tack till dig Anders Ekmark som frågade och tack för ditt lugn och ditt enorma tålamod. Passa gärna på att titta in på Anders sida fotoaktiv.se. Det är också han som skapat de flesta av bilderna på min webbplats. 

Genom att vi utmanar oss själva och vågar kliva över den där gränsen utvecklas vi. Vad har du för mål och vad står på din lista över saker du vill göra, men inte vet om du vågar?

Och en sak till: Jag kan så här i efterhand konstatera att fotograferingen till och med var riktigt rolig! :)
 

Nyhetsarkiv

Länkar

Senaste nyheter