15876739_127410557762453_4371401195424579584_n


Terese

Mitt namn är Terese Isacson och jag bor i  Nora tillsammans med min familj. Jag arbetar som professionell lektör och har en kandidatexamen i litteraturvetenskap samt en flerårig universitetsutbildning inom kreativt skrivande med manusutveckling och litterär gestaltning. Jag har också läst svensk funktionell grammatik på universitetsnivå. Utöver detta arbetar jag som språkkonsult med utbildning inom språkrådgivning och textvård. Jag har alltså kompetens att arbeta både med skönlitterära texter och med brukstexter av olika slag.

Att skriva en bok är ett stort arbete där du som författare lägger ner mycket tid och engagemang. Som professionell lektör och författarcoach vill jag ge dig skrivhjälp i form av ärlig respons, uppmuntran och stöd i din skrivprocess. Jag hjälper dig att utvecklas som författare.
 
Som språkkonsult hjälper jag dig även med din text då du önskar lyfta fram budskapet, göra en språkgranskning eller anpassa texten för en speciell målgrupp. 

Hur jobbar jag?

För mig är det viktigt att upprätta en personlig relation till varje klient. För att just du och din text ska utvecklas så mycket som möjligt kommer jag att utgå från hur dina mål och önskningar med ditt manus och skrivande ser ut.  

Jag ger alltid ärlig respons. Om jag tror att du inte är på rätt väg, presenterar jag förslag på lösningar.

Att lämna ut sin text är att blotta sig. Du kan vara var som helst i din skrivprocess, det viktiga är att du känner dig redo att delge någon din text. Denna någon kan vara jag som med mitt yrkeskunnande och engagemang ger dig personligt stöd.

Sagt om Isatext

"Terese har varit den kanske viktigaste framgångsfaktorn för mig som författare, inte bara hennes skicklighet som lektör och hennes känsla för det skriva ordet, utan också för hennes kloka råd om allt som kommit i min väg."
Lars Johan Åge, ekonomiprofessor och författare 

"Terese lade mycket tid och engagemang på mitt manus! Jag fick både kommentarer i texten med förslag på ändringar samt ett långt utlåtande med mycket respons. Vi hade även mailkontakt efteråt där jag fick svar på mina specifika frågor. Personlig och trevlig!"
Sara Olsson, författare

"Du har ett fint öga för detaljer som jag uppskattat här! Och att du samtidigt varit lyhörd för författarens eget språkbruk. Snyggt!"
Anna Ekman, förläggare Libris förlag

"Henrivende! Du är ett riktigt fullblodsproffs. Tack!"
Göran Ekblom

"Ditt utlåtande är helt fantastiskt. Jag känner mig euforisk. Din analytiska förmåga överträffade mina största förhoppningar. Ett ord: Makalöst!"
Tom, författare

"Isatext har på ett positivt och kunnigt sätt bidragit till mitt skrivande. Responsens är upplyftande och vägledande. Jag är så glad över att ha fått denna hjälp."
Charlotte Andersson, författare

”För att sammanfatta det med fyra ord: Gediget, noggrant, ambitiöst och engagerat! Jag vill därför varmt rekommendera Isatext!”
Mikael Åkerlind