15876739_127410557762453_4371401195424579584_n

Välkommen!

”A book is a link between the past and the future. It is a bridge between generations and across cultures. It is a force for creating and sharing wisdom and knowledge.” (Irina Bokova, Unescos generaldirektör)


I dag den 23 april firas Världsbokdagen. Den instiftades av Unesco 1995 och dess syfte är att uppmärksamma yttrandefrihetens och tryckfrihetens betydelse för att sprida kunskap och för att bidra till förståelse och tolerans mellan människor. Denna dag ger tillfälle att hylla författare och sprida glädje kring böcker och läsning.
 
Den 23 april är också ett historiskt datum inom litteraturvärlden då detta är en minnesdag för Cervantes och Shakespeare. I år är det 400 år sedan Shakespeare avled och han ska ha sagt att boken kan motverka ”människans förbannelse, dårskap och okunnighet”.
 
Det passar därför bra att starta upp isatext just i dag! Jag hälsar dig välkommen till denna sida där du på olika sätt kan ta del av det kreativa skrivandet, språkets makt och glädjen i att läsa.
 
Att läsa är att resa. Att skriva är att utvecklas. Böcker kan öppna dörrar till nya världar, ge kunskap och inspiration. Jag hoppas att du vill följa med på den här resan!

Nyhetsarkiv

Länkar

Senaste nyheter