15876739_127410557762453_4371401195424579584_n

11 december - Erlebte rede

Det finns ett par specialfall bland de olika berättarteknikerna och i dag skriver jag om erlebte rede. Det kan förklaras som upplevt berättande och är ett språkligt stilmedel där man återger en persons tankar i indirekt form. Det skrivs alltså inte ut att det är någons tanke som återges, utan det framgår i stället genom att åsikter, tankar eller kunskap som en viss person hyser framkommer i texten.

För att förklara vad erlebte rede är ska jag ge ett exempel: 
 

Siv funderade igen, precis så som hon gjort så många gånger.
Var det verkligen så klokt att bara lämna allt? Ja, nu fick det faktiskt vara nog!


Vill du lära dig mer om berättande och kreativt skrivande? Var med i utlottningen av en privat skrivkurs genom att anäla dig till nyhetsbrevet och mejla terese@isatext.se. På julafton kommer någon att få vinsten i julklapp! 
 

Nyhetsarkiv

Länkar

Senaste nyheter