15876739_127410557762453_4371401195424579584_n

Att hitta vägen till sin dröm


Jag lyssnade i dag på en podcast, 4Health med Anna Sparre, där hennes gäst gladiatorn Virena Andersson sa: ”Har man bestämt sig för något så hittar man vägen dit.”

En av de drömmar jag har är att få arbeta med litteratur, både att läsa och att skriva. Att vara en del av skrivprocessen och att få uppleva hur en berättelse tar form är magiskt, både när det handlar om mitt eget skrivande, men också då jag står bredvid en annan författare. Det kan handla om att få ta del av allt från en trevande synopsis eller kanske bara en tanke och en vilja att skapa något, till ett nästan färdigt manus där det mer handlar om finjusteringar och språkvård. Jag skulle här kunna göra en lång utläggning om hur fantastiskt det är att läsa och få ta del av texter, hur en helt ny värld öppnar sig där det inte finns några gränser vad gäller tid och rum. Men jag tänkte stanna vid det där med min dröm, den av mina drömmar som blivit sann.

Vad drömmer du om? Drömmar behöver inte alltid handla om stora förändringar eller nya riktningar i livet. Precis som i den fiktiva världen saknar drömmar begränsningar. En av mina drömmar är som sagt att få arbeta med litteratur och texter av olika slag och den drömmer lever jag nu. En annan dröm är att få skriva. Varför inte bestämma sig för att en av de drömmar du har, liten eller stor, ska få bli sann?

Enligt flera olika undersökningar har det visat sig att många människor drömmer om att få skriva en bok. Är du en av dem som precis som jag vill skriva? Har du redan skrivit ett manus men behöver nya ögon på texten eller har du precis fått en tanke om att du vill skriva något men inte vet hur du ska gå vidare? Jag är glad att du besökt min webbplats för här finns en vägvisare som kan hjälpa dig att nå din dröm om att skriva. För har du bestämt dig, så hittar du vägen dit.

Läs gärna mer på Lektör och Författarcoach om hur jag arbetar och på vilket sätt jag som professionell lektör och språkrådgivare kan hjälpa dig. 

Nyhetsarkiv

Länkar

Senaste nyheter