15876739_127410557762453_4371401195424579584_n

1 december - Berättande

Vinn en skrivkurs, till dig själv eller att ge bort i julklapp!  Anmäl dig till Isatext nyhetsbrev och mejla namn och adress till terese@isatext.se för att vara med i utlottningen. På julafton dras vinnaren.

Från och med i dag, den första december, och fram till julafton kan du följa julkalendern på Isatext, både som utskick via mejl och på Instagram. Varje dag bjuds du på något som har med skrivande, språk eller berättande att göra.

I dag handlar det om berättande. Varje dag berättar vi oftast flera historier utan att vi tänker på det. Vi frågar hur helgen har varit, vi berättar vad vi gjort och vilka vi träffade eller så kanske vi talar om hur vi ska fira jul.
 
Mycket av vårt vardagliga prat utgörs av berättelser och historier där vi återger något som har hänt. Berättande är något djupt mänskligt och universellt. Det är grunden för mänskligt tänkande och skapande av kunskap. Genom berättande skapar vi mening av våra erfarenheter och vi konstruerar och kommunicerar vår uppfattning om världen, oss själv och andra.
 
Berättande är en av de tidigaste formerna för språklig kommunikation. Vi lär oss detta som barn och använder det sedan genom hela livet. Redan som små, innan vi lär oss skriva och läsa, kan vi förstå en intrig och karaktärerna, om de är onda eller goda, och vi förstår vad som kommer att hända.
 
Passa på att vara med i utlottningen av en privat skrivkurs (värde 3550 kronor). I skrivkursen får du möjlighet att på flera sätt utveckla berättandet.
 
På julafton dras vinnaren av denna julklapp. Delta genom att anmäla dig till Isatext nyhetsbrev (om du inte redan gjort det) och skicka ett mejl till terese@isatext.se, skriv Julklapp 2017. Vinnaren presenteras på Isatext webbplats. 

Nyhetsarkiv

Länkar

Senaste nyheter