15876739_127410557762453_4371401195424579584_n

8 december - Skriver jag bättre efter en promenad?

Promenader, löpturer eller annan fysisk aktivitet kan vara det en stillasittande kropp och en seg hjärna behöver. I Anders Hansens bok Hjärnstark visar han, att när du rör på dig blir du inte bara piggare och mår bättre, det påverkar också koncentrationen och kreativiteten.
 
Träning hjälper dig att lägga in en extra ”mental växel”. Testa dina tankar när du är ute och går (eller springer, om du orkar prata samtidigt). Då kan du höra hur det låter, pröva vad som håller och inte. Det är lättare att hitta sina svagheter i texten när man säger det högt och det kan i sin tur leda dig in på nya spår. 

Så investera i dig själv och i ditt skrivande genom att ta en promenad eller en löptur. Bra för både kropp och knopp! :)

Nyhetsarkiv

Länkar

Senaste nyheter