15876739_127410557762453_4371401195424579584_n

14 december - Feelgoodförfattaren Sara


I dag vill jag presentera en vän till mig, Sara H. Olsson, som är aktuell med sin andra bok O helga natt (ISBN 9789188611048). 

Vad handlar O helga natt om? 
Det är en feelgood i juletid om de två grannarna Nina och Johanna som står inför nya utmaningar. Den ena har inget jobb och tre månader på sig att hitta en inkomst innan pengarna tar slut. Den andra har ett jobb hon älskar, men när en omorganisering är på gång är hennes position hotad. Samtidigt har de fullt upp med sina relationer. Omtänksamma sambos som blir för mycket, konstnärliga fotografer utan ekonomi och heta kändisar i sakristian…

Vad är det som lockar med att skriva feelgood? 
Jag vill skriva lättsamt. En stunds underhållning som inte är för djup. Det är det jag själv älskar att läsa och därför vill jag skriva det också.

Behöver man ha läst din första bok Du glädjerika sköna först eller är handlingen fristående?
Det är en fristående handling och man behöver inte ha läst första delen innan.

Hur var det att skriva boken? Visste du redan när du skrev din första roman att det skulle komma en uppföljare? 
Jag hade inte alls tänkt skriva en uppföljare. Men det var så många läsare som hörde av sig och krävde en fortsättning. Så jag gjorde det : ) Det var superkul att skriva O helga natt. Jag hade kort tid på mig eftersom jag hade sålt in boken redan innan den var färdigskriven. Men det var bara positivt. Arbetet blev fokuserat. 

På vilket sätt lanserar du boken, vilka är de bästa kanalerna? 
Jag fokuserar mycket på sociala medier. Det är superviktigt. Mitt förlag är generösa med recensionsexemplar och skickar ut till många bloggare. Det ger bra exponering. Sedan är jag ute på mycket signeringar och framträdanden. Det är både roligt och viktigt att träffa sina läsare. 

Vad är det bästa med att skriva och ge ut en bok? 
Bekräftelsen. När man håller sin bok i handen och bläddrar i den och tänker att ”alla de här orden har jag skrivit”. Den känslan får jag aldrig nog av. Och alla recensioner! När man får meddelanden från människor som läst min bok och berömmer den. Det sporrar mig att fortsätta!

Kan du med några ord beskriva hur det är att vara författare?
Fantastiskt, givande och utmanande!

Fördelar med att ge ut på eget förlag? 
Jag bestämmer allt själv. Framför allt omslagen är jag noga med och skulle aldrig kunna ge ut på ett stort förlag där jag inte får vara med och bestämma över hur boken ska se ut. Och att alla intäkter går tillbaka till mig. Det är ju en stor fördel!

Kommer det en fortsättning om Nina och Johanna i Hallavik? 
Japp. Trean är påbörjad och kommer lagom till Bokmässan 2018!

Har du påbörjat något nytt skrivprojekt? 
När Hallavikserien är klar (som jag i dagsläget räknar med blir efter tredje boken) så är jag väldigt sugen på att skriva skräck! Det är så långt ifrån feelgood man kan komma och jag bara måste prova. Vi får de om det ens går, jag kanske får in humor av bara farten och då faller ju idén lite : )

Tack Sara för att du har delat med dig av dina tankar om att vara författare. Tack också för boktipset! ;) 

Vill du vara med i utlottningen av en privat skrivkurs? Anmäl dig då till nyhetsbrevet och mejla också terese@isatext.se, märk mejlet med Julklapp 2017

Nyhetsarkiv

Länkar

Senaste nyheter