15876739_127410557762453_4371401195424579584_n

18 december - Tips på deckare

I dag vill jag dela med mig av ännu ett boktips från Anna. Denna gång en deckare: Kvinnorna på stranden (ISBN 978-91-85801-71-8) skriven av Tove Alsterdal. 
 


Så här skriver förlaget Lind & Co om boken: 

"Strax före gryningen vaknar Terese från Järfälla. Hon befinner sig på en strand i Spanien, bakfull och ensam. Engelsmannen hon har tillbringat natten med är borta, liksom hennes pass och pengar. Hon vinglar ner till havet och får sitt livs chock när hon snubblar på liket av en afrikansk man som flutit in med vågorna.

I skydd av natten smyger samtidigt en annan kvinna i land i hamnen intill. Hon har just smugglats över havet, men den enkla båten har kapsejsat i de höga vågorna. Hon måste söka skydd, men hon får inte bli upptäckt. Var ska hon ta vägen, här på okänd mark?
I New York, försöker Ally få tag i sin man, en känd frilansjournalist som har åkt till Paris för att skriva om människohandel och slaveri. Det är två veckor sedan han senast hördes av. Hon trotsar sin flygskräck och beger sig över Atlanten för att söka reda på honom. Det blir en farlig resa – in i mörkret – och djupt ner i hennes eget förflutna.

Kvinnorna på stranden är en thriller om tre kvinnor, och tre oväntade öden. Tre vägar kommer att korsas – vägar som leder dit inga lagar når och där människor kan köpas och säljas, byta skepnad eller dö. Det är en skoningslös verklighet och hamnar man i onåd hos fel person är chansen liten att man ska lyckas fly."

Ett spännande tips, tack Anna! 

Nyhetsarkiv

Länkar

Senaste nyheter