15876739_127410557762453_4371401195424579584_n

Sommar och läsning!

Vilken sommar det är och vilken vår det har varit! Jag har under de senaste månaderna haft många spännande uppdrag, både när det gäller språkrådgivning och textvård och när det handlar om skönlitterära texter och projekt. Tiden har med andra ord gått väldigt fort. Så är det ofta när man har roligt!

Det är en förmån att få arbeta med alla er som skriver. Att vara med om när ett manus tar form och att få vara bollplank till de idéer som föds är väldigt spännande. Likaså att läsa en text för att förbättra och utveckla språket är givande. Jag är tacksam över att jag på detta sätt får lära mig mer om så många olika ämnen och ta del av ny kunskap.  
När jag startade upp verksamheten hade jag en förhoppning och önskan om att kunna kombinera lektörs- och språkkonsultarbetet med eget skrivande. Nu är det så. Jag kommer att ta några veckor ledigt när det gäller språk- och lektörsuppdrag, men ska jobba vidare med det egna skrivandet.

Jag har tidigare skrivit om att intryck ger avtryck. Sommaren är ofta en tid då vi träffar vänner, reser till nya platser eller kommer tillbaka till välkända ställen, möter människor vi inte sett innan och förhoppningsvis får tid för vila och reflektion. Det kan också vara en tid för läsning.

Jag har samlat på mig flera böcker som jag hoppas kunna läsa i sommar. (Jag tror dock att bokhögen blivit alltför hög för att komma igenom bara med ett par veckors semester. Det kommer väl en höst med mörka och kyliga kvällar så småningom – men det lämnar vi så länge.) För skrivandet tror jag att läsandet är en nödvändighet. Läsande och skrivande hör helt enkelt ihop.

Läser du i sommar och vad läser du då? Varför inte utmana dig själv att läsa en ny författare eller kanske en klassiker som du hört talas om massvis med gånger men aldrig läst? Jag har nyligen studerat mer kreativt skrivande med inriktning barn- och ungdomslitteratur på Mittuniversitetet och har hittat många pärlor som passar lika bra för vuxna som för barn och ungdomar. Varför inte välja en barn- eller ungdomsbok? Så, ett skrivtips från mig till dig är att läsa för att få inspiration och motivation. Berätta gärna för mig vilka böcker du valde och om du upptäckt en ny författare, genre eller bara har en fin läsupplevelse som du vill dela med dig av.

Jag önskar dig en riktigt fin sommar och god läsning!

Hälsningar Terese

Etiketter: skrivtips sommar

Nyhetsarkiv

Länkar

Senaste nyheter